BACKCOUNTRY OPLEIDING IN CANADA

Neem de eerste stap in de Backcountry

INTRODUCTIE VOOR DE BACKCOUNTRY

Gaat jouw hart sneller kloppen zodra het over poederskiën gaat? Droom je van toerdagen, waar je de perfecte lijnen vindt in ongerepte sneeuw in een van ‘s werelds meest idyllische landschappen? Mis je nog de kennis om een groep te begeleiden in het zogenaamde ‘backcountry’ en om lawineveiligheid te beoordelen?

Je bent niet de enige, en het is belangrijk om te onthouden dat zodra je een wereld met geprepareerde pistes verlaat, er een nieuwe wereld opengaat. Als JIJ deze wereld moet verkennen, dan is de Snowminds Backcountry Opleiding in Canada iets voor jou! Zowel skiërs als snowboarders zijn welkom als we de berg afstormen in de Canadese poedersneeuw – we zijn immers een familie, weet je nog!

 

DE TRAINING

Wat is de Backcountry? De Backcountry is het gebied dat niet toegankelijk is via een liftsysteem. Hier ben je echt in de wilde natuur en kun je buitengewone ervaringen opdoen waar je niet kan komen met de liften. De klassieke methode om de Backcountry te verkennen, is met het gebruik van een toeruitrusting – andere uitersten zijn met een helikopter, catski of sneeuwscooter.

De 20-daagse opleiding is verspreid van januari tot maart, waar je kennis, inzicht en zeker ervaring opdoet die anders is dan anders. Onze coaches, Bodie Shandro en Ron Betts, zijn beiden getrainde berggidsen en absolute legendes.

De Snowminds Backcountry opleiding zal je onschatbare programma zijn die je tijdens je seizoen kan doen, waar je ongeveer 2 dagen per week training krijgt in lawineveiligheid, skitechniek in de poedersneeuw, EHBO, sneeuwprofielen, toerskiën, gebruik van veiligheidsuitrusting, navigatie, reddingsoperaties en nog veel, veel meer. Onze bekwame Canadese trainers zullen je begeleiden, optreden als je mentoren, je de coolste plekken van het skigebied laten zien en garanderen je geweldige ervaringen die je nooit zult vergeten. Je kijk op de bergen zal compleet veranderen.

Gedurende in totaal 20 dagen krijg je een solide introductie in de tools die je kunt gebruiken als je zelf de off-piste in gaat. Een belangrijk onderdeel van de opleiding is Avalanche Safety Training (AST) level 1, die fungeert als eye-opener voor lawineveiligheid, samen met ‘companion rescue’. Beide opleidingen worden wereldwijd erkend en in Canada is er brede overeenstemming onder skiërs dat het essentieel is. Je zult veel respect hebben voor de mensen die met skiën hun brood verdienen.

ONTMOET JE TRAINER

Bodie Shandro, een van onze meest bekwame en legendarische trainers, is een zeer gepassioneerde berggids. Bodie is een opgeleide Level 3 skileraar en opgeleide CSGA skigids. Als deze concepten je niet bekend voorkomen, is Bodie, kortom, een beest op ski’s. Hij heeft meerdere jaren ervaring als heliski-gids en is zeer gepassioneerd over het geven van de best mogelijke training aan onze Snowminders. Bodie geeft les met de filosofie “je weet niet wat je niet weet”, en zal je ongetwijfeld veel leren waar je nog nooit aan hebt gedacht.
Naast het vaardige skiën van Bodie, legt hij ook grote nadruk op het creëren van een gemeenschap, wat je zeker kunt voelen. Traditiegetrouw komt het Backcountry-team na de opleiding meestal samen voor een gezellige avond bij Bodie thuis.

Een dag op de opleiding:

”Het team komt in de ochtend bij elkaar waar weerwaarnemingen en de weersvoorspelling worden besproken en het dagelijkse lawinebericht wordt voorgelezen. Na een half uur vertrekken alle deelnemers, met een goed zicht op waar we in de backcountry op moeten letten.
Er is vannacht meer dan tien centimeter verse sneeuw gevallen, dus vandaag is een combinatie van toeren en leren. Bodie weet heel goed hoe geweldig skiën vandaag zal zijn en waar we heen moeten, maar vraagt nog steeds actief naar de observaties en meningen van de rest van het team. De beslissing wordt samen genomen en we eindigen met een goede skipiste door dichte bomen, en daarna opent zich een groot kaal gebied. Hier moeten meerdere uren geskied worden, in combinatie met het onderwerp van de dag: Navigatie. De theorie is gisteren getoetst en wordt vandaag in de praktijk toegepast. Na heerlijk skiën in de open ruimte is er een lunchpauze in de zelf uitgegraven zitjes. Dit wordt gevolgd door meer skiën, evenals een nauwkeurige studie van het sneeuwprofiel dat we hebben gegraven. De dag loopt ten einde en we gaan allemaal moe en uitgeput naar huis, maar met een grote glimlach op ons gezicht die de rest van de avond doorgaat.
Als het weer van vandaag slecht zicht was geweest, evenals teveel sporen in de sneeuw, zou Bodie ervoor hebben gekozen om reddingsoefeningen te doen, of te laten zien hoe het skigebied hun eigen lawineveiligheid beoordeelt, en daarmee ruimte hebben gemaakt voor toekomstige toerdagen.”

 

 

WAT KRIJG JE MET SNOWMINDS?

Wanneer je met Snowminds reist, zorgen wij voor alle praktische zaken. Op die manier kun je je koffers en goede vibes pakken en je concentreren op de voorbereiding op je volgende avontuur.

 

Met dit opleidingspakket kun je zich verheugen op de volgende voordelen:

 • 3-daagse Avalanche Safety Training (AST) Level 1 certificering incl. 1-daagse Companion Rescue-opleiding
 • 16 dagen off-piste en lawineveiligheidstraining
 • 1 dag Rode Kruis Basis Eerste Hulp & CPR-certificering
 • Herkenning, vermijding en beperking van gevaren.
 • Lawineveiligheid – Tree Well, Snow Profiles en Companion-redding.
 • Begeleiding bij toeren, uitrusting, technieken en routekeuze.
 • Navigatie – leer basiskaart- en kompasvaardigheden.
 • Rope Rescue – een inleiding tot abseilen, stijgen en het bouwen van reddingssystemen.
 • Overnachtingskamp in het achterland (afhankelijk van het weer)
 • Hulp bij visumaanvraag en alle andere praktische formaliteiten
 • Een totaalbeleving waarbij alle praktische zaken voor u geregeld zijn
 • Baan als leraar in Canada*
 • Geregelde accommodatie en seizoenskipas geregeld tijdens je opleiding**
 • Een sterke community met mede Snowminders

 

Wat is niet inbegrepen?

 • Maaltijden tijdens opleiding en examen
 • Potentiële excursie met Mike Wiegele Helikopterskiën – rondleiding door operaties, gidsbijeenkomsten en SOP’s
 • Eventuele uitgaven voor verblijf, skipas en uniform tijdens het seizoen**
 • Uitrusting voor het seizoen, zoals lawine-uitrusting, toerski’s etc.***
 • Zakgeld en al het andere dat hierboven niet is genoemd

 

Let op: Om deel te nemen aan het programma moet je deelnemen aan onze 3 weekse ski- of snowboardlerarenopleidingsprogramma in Canada in november en december of al een skilerarenopleiding hebben gedaan. We zorgen voor een baan bij de plaatselijke skischool, waar je gedurende het seizoen werkt en de opleiding volgt. Dit product kan worden gekocht als een upgrade van de standaard skilerarenopleiding in Canada. Bekijk voor meer informatie onze opleiding van 3 weken in Canada, of de ervaren leraren optie voor degenen die al zijn opgeleid.


* Deze opleiding biedt geen baangarantie als off-piste gids. Het biedt de AST Level 1-certificering en training om de eerste stap te zetten om er een te worden. De baan als leraar geldt voor alle Snowminds leraren die deze opleiding als upgrade volgen.

**Geldt voor alle Snowminds leraren die deze opleiding als upgrade volgen:. Deze opleiding vindt plaats op de bestemming waar je werkt in een skischool, waarbij je al een skipas en accommodatie hebt geregeld als onderdeel van je reis. Daarom zijn kosten voor liftpassen, accommodatie etc. en personeelshuisvesting niet bij de prijs inbegrepen.
***Vooral voor de backcountry opleiding wordt verwacht dat je over toeruitrusting beschikt, waaronder het volgende: ski’s met toerbindingen of splitboard (of sneeuwschoenen), skins, transceiver, sonde en schop.

WIE KAN ZICH AANMELDEN?

Bij Snowminds zijn we er trots op dat we iedereen met de juiste passie en instelling de mogelijkheid kunnen bieden om deel uit te maken van onze gemeenschap van ski- en snowboardleraren.

In principe verwachten we dat je:

 • Beschikt over goede ski- of snowboardvaardigheden
 • Voor snowboarders dien je een splitboard mee te nemen
 • Voor skiërs dien je ski’s met toerbinding mee te nemen
 • Iedereen moet lawineveiligheidsuitrusting meenemen
 • Extravert, positief, gemotiveerd en verantwoordelijk
 • Je goed voelen bij het werken met kinderen, jongeren en volwassenen
 • Geniet van lesgeven en uitgedaagd worden
 • Spreek Engels op conversatieniveau
 • Minstens 18 jaar oud

 

Nadat je je hebt aangemeld ingediend, bellen we je en beoordelen we je aanmelding. Tijdens dit gesprek krijg je ook de kans om meer te horen over onze andere opleidingsmogelijkheden en hoe het is om ski- of snowboardleraar te zijn in Canada. We nemen dan snel contact met je op met meer informatie of we je een plaats in ons team kunnen aanbieden.

De belangstelling voor deze opleiding is groot en de beschikbare vacatures zijn dan ook snel volzet. Over het algemeen werken we volgens het principe “wie het eerst komt, het eerst maalt”. Dat betekent dat hoe eerder je solliciteert, hoe groter je kansen zijn om lid te worden van het team. Je kan je hier aanmelden.

Veelgestelde vragen

Is deze opleiding voor mij?

Ons team vindt het altijd belangrijk om jezelf af te vragen of een opleiding voor jou zinvol is en aan je verwachtingen voldoet. We moedigen je aan om ons te bellen om je geschiktheid voor de opleiding en je persoonlijke doelen te bespreken om te bepalen of de opleiding goed bij je past. Om het gesprek op gang te brengen, kun je ons bereiken op: 010-8081383

Prijs

Course Icon Snowminds Offpiste cursus

Course Icon Vanaf €3.595

Course Icon

Course Icon Canada

Course Icon Begin januari

Course Icon €200 (Eerste aanbetaling)

Meld je aan

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN