5 weekse duaalopleiding + baangarantie

Onze meest gekozen duaalopleiding

Volg je ski- en snowboardopleiding in Oostenrijk

Onze 5 weekse duaal opleiding in Oostenrijk is een geweldige optie voor diegenen die geen concessies willen doen aan hun ontwikkeling. De opleiding is op maat gemaakt om degenen die een combinatie van snowboarden en skiën willen de ultieme ervaring te geven met geweldige training van professionele trainers!

Tijdens de opleiding organiseren we teambuilding en activiteiten, waaronder Duitse training, om je optimaal voor te bereiden op een seizoen als skileraar bij een Oostenrijkse skischool. Voor vertrek word je uitgenodigd voor ons Kick off event en krijg je een skischool toegewezen, waar je na de opleiding samen met een team van andere Snowminders naar toe wordt gebracht, waar je samen het seizoen en het leven als leraar in Oostenrijk kunt beginnen!

 

Als je ambities hebt om je snowboarden en skiën tot volledig nieuwe hoogten te ontwikkelen, zowel op als naast de piste, dan raden wij je onze 8 weekse duale aan, waarbij je naast de eerste 5 weken opleiding, in maart of april 3 weken niveau 2 gerichte opleiding krijgt en zo een gecertificeerde Oostenrijkse leraar wordt.

Let op. Bekijk onze reviews op Trustpilot en Facebook om meer te weten te komen over Snowminds van onze instructeurs!

Leven als skileraar in Oostenrijk

Wij ervaren keer op keer dat een seizoen als leraar veel meer is dan alleen het skiën zelf. Naast de heerlijke vers geprepareerde pistes en de prachtige vers gevallen sneeuw ervaar je ook een unieke gemeenschap met je collega’s die allemaal dezelfde passie delen als jij.

In Oostenrijk vind je ook de gezelligste bergdorpjes vol authentieke restaurants die de beste wienerschnitzel serveren die je ooit hebt geproefd! Naast het eten en de kameraadschap, vergeet Oostenrijk niet voor tradities als nagel, schnaps en après-ski, die ongetwijfeld de perfecte setting zijn om nieuwe vrienden uit de hele wereld te ontmoeten.

Wat zit er bij inbegrepen?

Welke opleiding je ook kiest, we garanderen je altijd “de volledige Snowminds ervaring” tijdens je winterseizoen als ski en snowboardleraar. Het hele Snowminds team bestaat uit ervaren ski-en snowboardleraren die vanaf het begin van de opleiding en gedurende het hele seizoen voor je klaar staan. Door de baangarantie weet je zeker dat je na je opleiding bij een van de beste skischolen in Oostenrijk terecht komt. Onze focus ligt op veiligheid, community en het verzorgen van de best mogelijk ervaring.

Onze professionele Oostenrijkse opleiders streven ernaar de best mogelijke voorbereiding en opleiding te verzorgen. Niet voor niets is 100% van al onze leraren direct na de opleiding aan de slag gegaan. Elk jaar weer, sinds 2012!

Wanneer je er voor kiest om met Snowminds een seizoen te doen, regelen wij alle praktische zaken voor je. Je hoeft nadat je je hebt aangemeld dus alleen nog je tas in te pakken en uit te kijken naar een seizoen in de sneeuw.

Welke opleiding je ook kiest, je kunt altijd uitkijken naar de volgende voordelen:

 

 • Een winterseizoen als duaalleraar met een baan bij een plaatselijke skischool
 • 5 weekse duaal opleiding voor ski- en snowboardleraar level 1 (Anwärter)
 • Regelen van accommodatie bij de skischool tijdens het seizoen (te betalen bij de skischool zelf)
 • Voorbereidende ski- en snowboardtraining ca. 5 dagen per week met professionele topleraren
 • De internationaal erkende Oostenrijkse level 1 opleiding tot ski- en snowboardleraar “Anwärter”.
 • Vervoer naar de opleiding in Oostenrijk incl. 2 stuks bagage en naar de skischool na de opleiding
 • Uitnodiging voor kick-off evenement in Nederland en/of Denemarken voor vertrek
 • Fysiek voorbereidingsprogramma dat voor het vertrek kan worden gebruikt
 • Voorbereidingsmateriaal en tips voor verpakking, verzekering, visum enz.
 • Salzburg Super Skicard seizoenkaart voor ongeveer 2.750 km aan pistes*.
 • Verblijf in hotel met halfpension gedurende de gehele opleiding
 • Snowminds teamleader tijdens de opleiding
 • Sociale team evenementen tijdens de opleiding en het seizoen
 • Uitnodiging voor de Snowminds reünie na het seizoen
 • Pro-aanbieding bij Snowminds Store
 • 24-uurs noodtelefoon gedurende het hele seizoen
 • Een unieke gemeenschap met vrienden voor het leven

 

 

Wat is niet inbegrepen?

 • Reisactiviteit en terugreis na het skiseizoen
 • Annuleringsverzekering, reisverzekering en eventuele visumkosten
 • Kosten voor seizoensaccommodatie en liftpas na de opleiding
 • Zakgeld, skimateriaal en andere niet hierboven genoemde zaken

 

*We kopen een Salzburger Super Ski seizoensskipas in samenwerking met jouw skischool als een service, als je moet werken binnen het gebied dat het dekt, naast het Ski Alpin-gebied. Als je buiten het Salzburger Super Ski-gebied moet werken of binnen het Ski Alpin-gebied, zullen we in plaats daarvan een skipas kopen voor het Ski Alpin-gebied, inclusief Kaprun, Zell am See en Saalbach/Leogang. Als je ouder bent dan 25 jaar of 25 jaar wordt in hetzelfde jaar als jouw cursus begint, geldt er een extra vergoeding van min. 150 euro voor de Salzburger Super Ski-skipas en min. 100 euro voor de Ski Alpin-skipas. Als je moet werken op een skischool die niet wordt gedekt door de Salzburger Super Ski- of Ski Alpin-skipas, kan er een eigen bijdrage zijn voor een seizoensskipas naar jouw bestemming, die je rechtstreeks aan de skischool betaalt.

Wie kan zich aanmelden?

We zijn er bij Snowminds trots op dat we er steevast in slagen de juiste mensen te selecteren voor onze skischool partners. Ons team staat bij onze partners bekend als een groep goed opgeleide, energieke en gemotiveerde ski- en snowboardleraren. Dat is precies waarom onze opleidingen op maat gemaakt zijn om je zo goed mogelijk voor te bereiden op jou droombaan in de sneeuw. Natuurlijk is je skiniveau daarbij van belang, maar het meest belangrijke is dat je een positieve, avontuurlijke en optimistische instelling hebt en bereid bent om hard te werken om onderdeel van het Snowminds team te worden.

Daarom verwachten we van je dat je:

 • Je hebt minimaal 3-4 weken geskied en gesnowboard
 • Beschikt over voldoende ski- en snowboardtechniek, waarmee je veilig op verschillende pistes kunt afdalen
 • Open, positief en vrolijk bent
 • Serieus, verantwoordelijk en zeer gemotiveerd bent
 • Goed met kinderen, jongeren en volwassenen bent
 • Het leuk vind om les te geven en een uitdaging aan te gaan
 • Vloeiend Engels spreekt en je basis gesprekken in het Duits kunt voeren. Of je bent bereid om je te ontwikkelen met bijvoorbeeld onze Duits cursus
 • Je minimaal 17 jaar oud bent

Wanneer je je aanmeldt via onze website, zullen we telefonisch contact met je opnemen en je uitnodigen voor een intake gesprek. Daarin bespreken we je aanmelding, motivatie en instelling. Tegelijkertijd kun je tijdens de intake al je vragen kwijt over de voorbereiding, opleiding en het leven als skileraar. Na het intake gesprek ontvang je bericht of je een plekje in ons team krijgt aangeboden.

Er is enorm veel interesse in onze opleidingen en de beschikbare plekken vullen snel. Daarom werken we met een “First come, first serve” principe waarbij we maandelijkse sollicitatierondes hebben. Op die manier weet je zeker dat wanneer je je eerder aanmeld, je een grotere kans hebt om een plekje in het team te bemachtigen en een seizoen te doen bij jou droombestemming.

Wanneer je je wilt aanmelden kun je dat via deze pagina doen, of klikken op aanmelden in het hoofdmenu van onze website.

Een overzicht van een seizoen met Snowminds

Moet ik vloeiend Duits kunnen?

Moet ik vloeiend Duits kunnen?

Het antwoord is: Nee. Je moet om aan de opleiding te beginnen in ieder geval wel Duits kunnen verstaan. Maar niet voor niets wordt er tijdens de voorbereiding uitgebreid aandacht besteed aan het verbeteren van je Duits. Maar liefst 3 dagen per week oefen je tijdens het avondprogramma specifiek op ski gerelateerde onderwerpen. Tijdens het intakegesprek spreken we onder andere over je Duits niveau kijken we samen of het voldoende is om aan het seizoen te beginnen. Het doen van een seizoen is juist een perfecte kans om een nieuwe taal te leren!

Als onderdeel van de opleiding, krijg je tijdens de opleiding verschillende taalsessies, waarin je met het Duits en de andere belangrijke talen aan de slag gaat. Op die manier wordt je in de basis alvast voorbereid op de opleiding en je seizoen. Voor degene die nog meer oefening nodig hebben, bieden we een optionele 10-weekse online Duits cursus aan. Deze cursus is 100% gericht op het lesgeven en het behalen van de opleiding. De cursus bestaat uit:

 • Online e-learning cursus met 12 modules
 • Oefeningen die je helpen bij het leren
 • Een boekje met alle relevante termen
 • Geluidsbestanden waarmee je uitspraak en luisteren kunt oefenen.
 • Duitse introductievideo’s per onderwerp
 • De perfecte voorbereiding op de praktijk lessen tijdens de opleiding.

Neem contact met ons op wanneer je je wilt aanmelden, of voor meer informatie over de online Duits cursus.

Baangarantie bij skischool in Oostenrijk

Een baan als skileraar is een unieke kans om je droom waar te maken. Elke dag in de sneeuw staan is een unieke ervaring. Snowminds heeft jaren ervaring met het werk als skileraar en dankzij onze zorgvuldig samengestelde opleidingen en ons netwerk binnen de internationale skischolen, garanderen we je een baan bij een skischool wanneer je de opleiding to skileraar haalt.

We werken samen met zeer professionele partners over de hele wereld, en met hen zorgen we ervoor dat er huisvesting en een uniform voor je klaar staat zodra je aankomt. Wees je ervan bewust dat de huisvesting, het salaris en de salaris structuur verschilt per bestemming. Je zult na het afronden van de opleiding in dienst zijn van de skischool en je zult salaris van de skischool ontvangen. Daarbij wordt je betaald afhankelijk van je prestaties en het aantal gewerkte uren.

Wanneer je je aanmeld,  beginnen we met een intakegesprek. Daarin kijken we naar jou wensen, je werkervaring en je motivatie. Aan de hand daarvan, plaatsen we je bij een van onze partners. Je weet dus al ruim voor vertrek bij welke skischool en bestemming je aan de slag zult gaan. Zodra de opleiding voorbij is en de “Abschlussparty” is geweest, vertrek je direct naar de skischool zodat je direct aan je avontuur in de sneeuw kunt beginnen. Het vervoer naar de skischool wordt door Snowminds geregeld.

Erkende Anwärter opleiding

Na je voorbereidingsperiode doorloop je de Anwärter. Daarvoor werken we samen met het Salzburger Berufskilehrer&Snowboardlehrer Verband. Zij verzorgen de opleiding en na het afronden ben je in het bezit van een erkend skileraar diploma.

Salzburger Super Ski Card seizoenspas

Je ontvangt bij de opleiding wanneer je in Salzburg werkt, de Salzburger Super Skicard seizoenspas. Deze skipas geeft je toegang tot maar liefst 21 skigebieden en 2200km piste in Salzburgerland. Dat betekend dat je op een vrijde dag  ervoor kunt kiezen een keer in een ander skigebied te gaan skiën.

Let op: Wanneer je in Zell am See, Kaprun of Tirol werkt, dan is de Salzburger Super Skicard niet in de prijs inbegrepen.

Vervoer naar en in Oostenrijk

Voordat we naar Oostenrijk vertrekken, verzamelen we op een gezamenlijk punt in Nederland. Daar stappen we samen in de bus om te beginnen aan jouw seizoen in de sneeuw. Met de busreis kun je 3 paar ski’s of snowboards en 45kg aan bagage meenemen, zodat je zeker weet dat je alles dat je nodig hebt kunt meenemen.

Hoogwaardig hotel met halfpension

Tijdens de gehele voorbereidingsperiode en opleiding, slaapt en eet iedereen in hetzelfde hotel. Dat is wel zo handig, omdat er ‘s ochtends samen wordt ontbeten en verzameld en er ‘s avonds in het hotel clinics en lessen worden gegeven. Overdag staan we de hele dag op de ski’s, dus lunchen doe je op de berg.

Community & evenementen

Hulp van ervaren Snowminds leraren

Er zijn tijdens de hele periode ervaren Snowminds leraren aanwezig die zelf het jaar ervoor de opleiding hebben doorlopen. Zij zijn er om je te helpen bij het leren van de stof, de taal en beantwoorden je vragen over ski techniek en de examens. Je bent daardoor niet afhankelijk van de groep opleiders maar hebt altijd iemand om vragen te stellen die zelf het jaar ervoor de opleiding heeft gedaan.

Kick-off event

Een maand voor vertrek vind het Kickoff evenement plaats. Het is een geweldige dag met verschillende activiteiten. Tijdens het kickoff event word je geïnformeerd over wat er precies komen gaat en kun je alvast kennis maken met alle andere aankomende Snowminds leraren. Er zullen Snowminds- leraren aanwezig zijn die zelf al seizoenen achter de rug hebben, zodat je vragen kunt stellen over de bestemming waar jij heen zult gaan.

Team events
Tijdens de winter worden er in Salzburg team events georganiseerd waarvoor je je kunt aanmelden. Je gaat tijdens het event samen met het complete Snowminds team twee dagen op stap in Salzburg.

Reünie
Na de winter is er een reünie. Je komt samen met alle andere Snowminds leraren zodat je na het seizoen met alle andere Snowminds leraren kun nagenieten van de winter.

Referentiebrief en jobbank toegang

Na het afronden van het seizoen kun je bij Snowminds een referentiebrief aanvragen welke je kunt gebruiken bij verdere sollicitaties. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om bij elk van de skischolen waarmee we samenwerken te solliciteren indien je een tweede seizoen wilt doen.

Korting op skimateriaal

Elke Snowminder krijgt tot 35% korting op al het skimateriaal in onze webshop.

WAT ALS IK NIET SLAAG VOOR HET EXAMEN

Als je onverhoopt zakt voor je examen of bepaalde onderdelen ervan, hoef je je geen zorgen te maken. We hebben een oplossing voor je met een tweede kans als je je Anwärter-examens hebt afgerond in Salzburgerland (Altenmarkt, Kaprun of Obertauern) in november of december. Je krijgt de mogelijkheid om deel te nemen aan een 3-daags Wiederholungscamp van 18 tot 20 december. De derde dag is de “Prüfungs”-dag (examentdag).

Het kamp kost 275 euro en omvat alleen de training. Je bent zelf verantwoordelijk voor het regelen van transport, skipassen, hotelaccommodatie en andere kosten. Deze unieke kans stelt je echter in staat om kort na een eerdere mislukking opnieuw examen te doen, zodat je zo snel mogelijk aan het werk kunt gaan.

Prijs

Course Icon 5 weekse duaalopleiding

Course Icon Vanaf €6.895

Course Icon

Course Icon Kaprun, Oostenrijk

Course Icon Vertrek: begin november

Course Icon €200 (Eerste aanbetaling)

Meld je aan

Lees over onze leraren

Ga met ons mee op een 1-, 2- of 3-weekse skikamp in maart⛷️

Dit is je laatste kans om jouw droom werkelijkheid te laten worden.

MELD JE AAN