5 weekse opleiding tot snowboard en skileraar

Onze meest uitgebreide voorbereiding voor een fantastisch seizoen in de sneeuw

 

De meest uitgebreide weg tot ski- en snowboardleraar

Wanneer je tijdens je seizoen de best mogelijke boarder en skiër wilt worden en je je perfect wilt voorbereiden op je seizoen als leraar, dan is dit pakket wat voor jou. Het pakket van 5 weken is speciaal ontworpen om je tot in de puntjes voor te bereiden op een ultiem seizoen in de sneeuw. Tijdens de piste, buckelpiste, offpiste en park training haal je het uiterste uit jezelf en leg je de basis voor een enorm leerzaam seizoen.

Onze ervaren Oostenrijkse leraren helpen je het uiterste uit jezelf te halen en maken daarbij onder andere gebruik van videoanalyse, zodat je gericht aan verbeterpunten kunt werken. Je 5 weken lang aan je eigen techniek, waarin je elke dag gericht aan verbeterpunten werkt. Op die manier leg je een basis waar je de rest van het seizoen op kunt bouwen.

Wanneer je niet alleen het uiterste uit je eigen techniek wilt halen, maar ook in één seizoen twee diploma’s wilt bereiken, raden we onze 7 weken durende opleiding aan. Hierin doorloop je dezelfde training aan het begin van het seizoen, maar neem je in maart deel aan de Landes 1 opleiding, de volgende stap in het Oostenrijkse leersysteem.

 

 

 

 

De opleiding

Onze 5 weekse All-mountain opleiding is de perfecte manier om je seizoen als skileraar te beginnen.

In 5 intensieve weken ontwikkel je je ski- en snowboard niveau meer dan je je kunt voorstellen. Je leert over alle verschillende aspecten van beide disciplines. Zo leer je over de techniek, materiaal en “Mountain safety”.

Daarbij staan leerzaamheid en plezier centraal. Ski- en snowboardleraar worden draait immers om meer dan alleen op de sneeuw staan. Tijdens verschillende team activiteiten wordt een unieke sfeer gecreëerd die je alleen bij Snowminds zult vinden. Een seizoen doe je namelijk samen en dat begint al bij de opleiding!

Je traint de eerste twee weken tijdens de voorbereiding 5 dagen per week intensief. Je trainer leert je op de piste, buckel-piste, off-piste en in het park je techniek te verbeteren. Door constante feedback en aanwijzingen, verbeter je razend snel. Dit alles in aanloop naar het Oostenrijkse Anwärter diploma.  De laatste 2,5 week van de opleiding besteed je aan de opleiding zelf. De eerste week van de opleiding besteed je aan het skiën, gevolgd door nog 3 dagen snowboard voorbereiding, voordat je naar het snowboard gedeelte switcht.

Voordat je na het voltooien van de opleiding naar je bestemming reist, word er eerst nog een grote “Abschlussparty” georganiseerd waar je samen met je nieuw gemaakte vrienden het behalen van je duaal diploma viert.

De opleiding begint 6 november 2018 en eindigt 11 december 2018

 

 

 

 

De volledige Snowminds ervaring met baangarantie

Welke opleiding je ook kiest, we garanderen je altijd “de volledige Snowminds ervaring” tijdens je winterseizoen als ski en snowboardleraar. Het hele Snowminds team bestaat uit ervaren skileraren die vanaf het begin van de opleiding en gedurende het hele seizoen voor je klaar staan. Door de baangarantie weet je zeker dat je na je opleiding bij een van de beste skischolen in Oostenrijk terecht komt. Onze focus ligt op veiligheid, community en het verzorgen van de best mogelijk ervaring.

Onze professionele Oostenrijkse opleiders streven ernaar de best mogelijke voorbereiding en opleiding te verzorgen. Niet voor niets is 100% van al onze leraren direct na de opleiding aan de slag gegaan. Elk jaar weer, sinds 2012!

Wanneer je er voor kiest om met Snowminds een seizoen te doen, regelen wij alle praktische zaken voor je. Je hoeft nadat je je hebt aangemeld dus alleen nog je tas in te pakken en uit te kijken naar een seizoen in de sneeuw. Welke opleiding je ook kiest, je kunt altijd uitkijken naar de volgende voordelen:

 • Een winterseizoen als ski en snowboardleraar met baangarantie
 • Begeleiding en ondersteuning van ervaren skileraren
 • Een totale ervaring waarbij alles voor je is geregeld
 • Een skipak, skipas en huisvesting tijdens je seizoen
 • Een unieke community van Snowminds leraren
 • Een gepassioneerd team die je vanaf het begin ondersteund

 

 

 

 

Moet ik vloeiend Duits kunnen?

Het antwoord is: Nee. Je moet om aan de opleiding te beginnen in ieder geval wel Duits kunnen verstaan. Maar niet voor niets wordt er tijdens de voorbereiding uitgebreid aandacht besteed aan het verbeteren van je Duits. Maar liefst 3 dagen per week oefen je tijdens het avondprogramma specifiek op ski gerelateerde onderwerpen. Tijdens het intakegesprek spreken we onder andere over je Duits niveau kijken we samen of het voldoende is om aan het seizoen te beginnen. Het doen van een seizoen is juist een perfecte kans om een nieuwe taal te leren!

Als onderdeel van de opleiding, krijg je tijdens de opleiding verschillende taalsessies, waarin je met het Duits en de andere belangrijke talen aan de slag gaat. Op die manier wordt je in de basis alvast voorbereid op de opleiding en je seizoen. Voor degene die nog meer oefening nodig hebben, bieden we een optionele 10-weekse online Duits cursus aan. Deze cursus is 100% gericht op het lesgeven en het behalen van de opleiding. De cursus bestaat uit:

 • Online e-learning cursus met 12 modules
 • Oefeningen die je helpen bij het leren
 • Een boekje met alle relevante termen
 • Geluidsbestanden waarmee je uitspraak en luisteren kunt oefenen.
 • Duitse introductievideo’s per onderwerp
 • De perfecte voorbereiding op de praktijk lessen tijdens de opleiding.

Neem contact met ons op wanneer je je wilt aanmelden, of voor meer informatie over de online Duits cursus.

 

 

 

Wie kan zich aanmelden?

We zijn er bij Snowminds trots op dat we er steevast in slagen de juiste mensen te selecteren voor onze skischool partners. Ons team staat bij onze partners bekend als een groep goed opgeleide, energieke en gemotiveerde ski- en snowboardleraren. Dat is precies waarom onze opleidingen op maat gemaakt zijn om je zo goed mogelijk voor te bereiden op jou droombaan in de sneeuw. Natuurlijk is je skiniveau daarbij van belang, maar het meest belangrijke is dat je een positieve, avontuurlijke en optimistische instelling hebt en bereid bent om hard te werken om onderdeel van het Snowminds team te worden.

Daarom verwachten we van je dat je:

 • Beschikt over voldoende ski en snowboard techniek, waarmee je veilig op verschillende piste’s kunt afdalen
 • Open, positief en vrolijk bent
 • Serieus, verantwoordelijk en zeer gemotiveerd bent
 • Goed met kinderen, jongeren en volwassenen bent
 • Het leuk vind om les te geven en een uitdaging aan te gaan
 • Vloeiend Engels spreekt en je basis gesprekken in het Duits kunt voeren
 • Je minimaal 17 jaar oud bent

Wanneer je solliciteert via onze website, zullen we telefonisch contact met je opnemen en je uitnodigen voor een intake gesprek. Daarin bespreken we je sollicitatie, motivatie en instelling. Tegelijkertijd kun je tijdens de intake al je vragen kwijt over de voorbereiding, opleiding en het leven als skileraar. Na het intake gesprek ontvang je bericht of je een plekje in ons team krijgt aangeboden.

Er is enorm veel interesse in onze opleidingen en de beschikbare plekken vullen snel. Daarom werken we met een “First come, first served” principe waarbij we maandelijkse sollicitatierondes hebben. Op die manier weet je zeker dat wanneer je je eerder aanmeld, je een grotere kans hebt om een plekje in het team te bemachtigen en een seizoen te doen bij jou droombestemming.

Wanneer je je wilt aanmelden kun je dat via deze pagina doen, of klikken op aanmelden in het hoofdmenu van onze website.

 

 

 

Een overzicht van een seizoen met Snowminds

3 weekse Duits cursus gericht op het lesgeven

Lesgeven in Oostenrijk vergt een behoorlijke kennis van de Duitse taal. Gelukkig ligt het Duits dicht bij het Nederlands en weten we als geen ander dat het best spannend kan zijn om voor het eerst met een nieuwe taal aan de slag te gaan. Daarom helpen we je tijdens de opleiding goed op weg. Gedurende de gehele voorbereiding, krijg je 3 keer per week Duits training. Daarbij richt je je specifiek op de ski- en lesgeef-gerelateerde onderwerpen, zodat je goed voorbereid aan de slag gaat!

Daarnaast is het mogelijk om je nog extra voor te bereiden met onze 10 weekse online Duits cursus. Deze optionele extra online cursus bestaat uit 12 modules waarin je stap voor stap al de belangrijke ski termen leer kennen. Daarnaast richt de cursus op alle verschillende situaties die je tijdens het lesgeven tegen zult kunnen komen.

Baangarantie bij skischool in Oostenrijk

Nadat je je bij ons aanmeld, doe je met Snowminds een oriëntatie gesprek. Daarin bekijken we wat jouw behoeftes zijn en welke skischool het beste bij jou past. Samen met Snowminds kies je een skischool die goed bij je past. Over het contract hoef je je geen zorgen te maken, dat regelen wij voor je. Wanneer je de opleiding succesvol afrond kun je direct bij je skischool beginnen.

Erkende Anwärter opleiding

Na je voorbereidingsperiode doorloop je de Anwärter. Daarvoor werken we samen met het Salzburger Berufskilehrer&Snowboardlehrer Verband. Zij verzorgen de opleiding en na het afronden ben je in het bezit van een erkend skileraar diploma.

Salzburger Super Ski Card seizoenspas

Je ontvangt bij de opleiding wanneer je in Salzburg werkt, de Salzburger Super Skicard seizoenspas. Deze skipas geeft je toegang tot maar liefst 21 skigebieden en 2200km piste in Salzburgerland. Dat betekend dat je op een vrijde dag  ervoor kunt kiezen een keer in een ander skigebied te gaan skiën.

Let op: Wanneer je in Zell am See, Kaprun of Tirol werkt, dan is de Salzburger Super Skicard niet in de prijs inbegrepen.

Vervoer naar en in Oostenrijk

Voordat we naar Oostenrijk vertrekken, verzamelen we op een gezamenlijk punt in Nederland. Daar stappen we samen in de bus om te beginnen aan jouw seizoen in de sneeuw. Met de busreis kun je 3 paar ski’s of snowboards en 45kg aan bagage meenemen, zodat je zeker weet dat je alles dat je nodig hebt kunt meenemen.

Hoogwaardig hotel met halfpension

Tijdens de gehele voorbereidingsperiode en opleiding, slaapt en eet iedereen in hetzelfde hotel. Dat is wel zo handig, omdat er ’s ochtends samen wordt ontbeten en verzameld en er ’s avonds in het hotel clinics en lessen worden gegeven. Overdag staan we de hele dag op de ski’s, dus lunchen doe je op de berg.

Community & evenementen

Hulp van ervaren Snowminds leraren

Er zijn tijdens de hele periode ervaren Snowminds leraren aanwezig die zelf het jaar ervoor de opleiding hebben doorlopen. Zij zijn er om je te helpen bij het leren van de stof, de taal en beantwoorden je vragen over ski techniek en de examens. Je bent daardoor niet afhankelijk van de groep opleiders maar hebt altijd iemand om vragen te stellen die zelf het jaar ervoor de opleiding heeft gedaan.

Kick-off event

Een maand voor vertrek vind het Kickoff evenement plaats. Het is een geweldige dag met verschillende activiteiten. Tijdens het kickoff event word je geïnformeerd over wat er precies komen gaat en kun je alvast kennis maken met alle andere aankomende Snowminds leraren. Er zullen Snowminds- leraren aanwezig zijn die zelf al seizoenen achter de rug hebben, zodat je vragen kunt stellen over de bestemming waar jij heen zult gaan.

Team events
Tijdens de winter worden er in Salzburg team events georganiseerd waarvoor je je kunt aanmelden. Je gaat tijdens het event samen met het complete Snowminds team twee dagen op stap in Salzburg.

Reünie
Na de winter is er een reünie in Nederland. Je komt samen met alle andere Snowminds leraren zodat je na het seizoen met alle andere Snowminds leraren kun nagenieten van de winter.

Referentiebrief en jobbank toegang

Na het afronden van het seizoen kun je bij Snowminds een referentiebrief aanvragen welke je kunt gebruiken bij verdere sollicitaties. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om bij elk van de skischolen waarmee we samenwerken te solliciteren indien je een tweede seizoen wilt doen.

Korting op skimateriaal

Elke Snowminder krijgt tot 35% korting op al het skimateriaal in onze webshop.

Prijs

Course Icon 5 weekse duaalopleiding

Course Icon €4895

Course Icon De volgende aanmeldingsronde eindigt op 1 november!

Course Icon Kaprun, Oostenrijk

Course Icon 7 november

Meld je aan

Lees over onze leraren

Meld je aan voor onze infomeeting!

Meld je aan voor de infomeeting en krijg antwoord op al jouw vragen!

Meld je hier aan!