Level 1 + 2 skileraren opleiding in Verbier

Werk en train de winter in één van de beste resorts van de Alpen

Volg onze Level 1 + 2 skileraren opleiding in Verbier met Altitude 

Verbier is een freeridemekka en de absolute top als het gaat om big mountain skiën. Verbier is niet voor niets al meer dan tien jaar dé locatie van de finale van de Freeride World Tour! Tijdens onze Level 1 + 2 skileraren opleiding in Verbier bij Altitude combineer je het beste skiën ter wereld met een levendig dorp en een geweldig nachtleven. Er heerst een internationale sfeer en het is niet ongewoon om gedurende de dag een of twee profs tegen het lijf te lopen. Veel professionele skiërs kiezen Verbier als hun thuisbasis, wat voor zich zou moeten spreken!

In dit programma kun je gedurende het hele seizoen trainingen, stages en werkmogelijkheden combineren met een level 1 en 2 skileraren opleiding in Verbier. De opleiding biedt werkmogelijkheden in Vernier, Grindelwald, Andermatt, Gstaad en/of Italië en geeft je zo de kans om een seizoen door Zwitserland te reizen. In Verbier heb je directe toegang tot het hart van het wereldberoemde skigebied 4 Vallées, een van de grootste skigebieden van Zwitserland met een aantal van de beste en meest gevarieerde terreinen ter wereld.

Jouw winter als skileraar in Verbier

Vanaf begin december neem je deel aan onze level 1 en 2, volledig Engelstalige skilerarenopleiding. Het programma is ontworpen om je voor te bereiden op je werk als skileraar bij de skischool in Verbier of in hun andere partner resorts in Zwitserland.

Als onderdeel van de opleiding krijg je een seizoensliftpas voor Verbier, georganiseerde seizoensaccommodatie met de huur van de eerste maand inbegrepen, internationaal erkende BASI level 1+2 examens, 135+ uur training van top-professionele skileraren en werk/schaduwmogelijkheden in Vernier, Grindelwald, Andermatt, Gstaad en/of Italië.

Je traint om je level 1 te halen voor Kerstmis, zodat je kunt meelopen en/of werken in de kerst- en nieuwjaarsvakantie in Verbier of een van de andere epische skigebieden waar Altitude actief is. Daarna, in januari, beginnen we met de opleiding voor het examen voor level 2, eind januari – begin februari, voordat het hoogseizoen begint van half februari tot begin maart, en nog een keer eind maart tot het einde van het seizoen. Een groot deel van de training geeft je waardevolle ervaring voor het meelopen en werken tijdens het hoogseizoen. Begin maart krijg je nog een trainingsblok waarin je kennismaakt met off-piste training en een week die in het teken staat van wedstrijdtraining, inclusief training voor een mogelijke toekomstige level 3 opleiding.

Wat is inbegrepen?

We hebben een onvergetelijke winterervaring gecreëerd van begin december tot midden april, waarbij je een gediplomeerd skileraar wordt met de mogelijkheid om in een plaatselijke skischool in Verbier te werken, maar ook werkmogelijkheden hebt in Grindelwald, Andermatt, Gstaad en/of Italië.

With this course package, you can look forward to the following benefits:

 • Een volledig winterseizoen in Verbier
 • 5 maanden gedeelde accommodatie met de eerste maand inbegrepen*
 • Snowminds Teamleider gedurende het hele seizoen
 • Seizoens skipas voor Verbier, een deel van de 4 valleien**
 • 135+ uur level 1 + 2 skileraren opleiding
 • Level 1+2 BASI examen inclusief alle kosten, materialen en lidmaatschap
 • Schaduw en werk mogelijkheden bij Altitude Ski School tijdens het seizoen***
 • Oriëntatie op de skischool, ter voorbereiding op het leven als gediplomeerd skileraar
 • Les op de piste, mentorsessies, ski tuning sessies, individueel doelen stellen & actieplan
 • Sociale teamevenementen tijdens het seizoen
 • Een week lang wedstrijdtraining en een opleiding lawineveiligheid
 • Pro-deals bij Snowminds Store
 • Fitnessprogramma voorafgaand aan het seizoen
 • Kick-off evenement voor vertrek met teambuilding en meer
 • Voorbereidingsadvies en tips met betrekking tot inpakken, verzekering, visa, enz. voor, tijdens en na het seizoen
 • Reisbescherming met Snowminds Geld Terug Garantie

Niet inbegrepen:

 • Vervoer van/naar Verbier, Zwitserland ****
 • Borg en maandelijkse huur voor seizoensaccommodatie (vooraf betaald)*
 • Annuleringsverzekering, reisverzekering, eventuele visumkosten en lokale belastingen
 • EHBO cursus
 • Uitrusting, maaltijden en alles wat hierboven niet is genoemd

 

*Snowminds biedt geregeld accommodatie voor het hele seizoen, zodat je de moeite van het zelf zoeken kunt vermijden en de kans krijgt om samen te wonen met andere Snowminders. De eerste maand is inbegrepen in het cursuspakket, en in de meeste gevallen wordt van je gevraagd om de huur voor de rest van het seizoen te betalen voor vertrek. De prijs voor accommodatie ligt meestal tussen 800-1200 CHF per maand. Als je geïnteresseerd bent in het boeken van je eigen accommodatie voor het hele winterseizoen, neem dan contact met ons op voor een gereduceerde cursusprijs. Zie voor meer informatie de FAQ hieronder.

**Er geldt een toeslag van 300 CHF op het liftpas voor mensen van 24 jaar of ouder (voor mensen geboren in 1999 en ouder) en/of een toeslag van 300 CHF voor mensen die zich na 20 november 2023 aanmelden.

***Werkgelegenheid hangt af van het succesvol afleggen van je examens, je prestaties tijdens de training en je talenkennis. Het is ook gebaseerd op het business niveau en de eisen van de skischool. Er wordt verwacht dat je naar andere gebieden kunt reizen om les te geven met Kerstmis/Nieuwjaar en februari.

**** We helpen je graag met aanbevelingen voor het boeken van vliegtickets en luchthaventransfers naar je eindbestemming. Neem gerust contact met ons op als je geïnteresseerd bent.

Seizoensoverzicht

Onze Verbier level 1 en 2 skileraren opleiding en eventuele werkmogelijkheden is perfect ontworpen voor degenen die op zoek zijn naar een tussenjaar, een loopbaanonderbreking/verandering of degenen die een professionele training willen om hun skiën te verbeteren en naar een hoger level te tillen in 4 Vallées, een van de beste en meest gevarieerde terreinen in de Alpen.

 • Begin december: Training met fitness, onderhoud en actieprogramma
 • Half december: Examenperiode BASI Level 1
 • Kerstmis en Nieuwjaar: Stage in Verbier en/of mogelijk lesgeven in Grindelwald/Gstaad
 • Januari: BASI Level 2 opleiding
 • Begin – midden februari: Examenperiode BASI Level 2
 • Half februari tot eind februari: Schaduwmogelijkheden in Verbier en/of mogelijk lesgeven in Grindelwald/Gstaad
 • Eind februari: Technische ski- en ontwikkelingstraining en/of werk in Italië
 • Begin maart: Training met freeride
 • Half maart: Wedstrijdtraining
 • Eind maart tot eind april: Mogelijk werk en vrij skiën

 

Het programma is bij benadering en kan onderhevig zijn aan wijzigingen. Houd er rekening mee dat de trainingsprogramma’s van level 1 en 2 bestaan uit dagen op de piste, dagen buiten de piste en rustdagen. De exacte planning wordt gemaakt in overeenstemming met de weersomstandigheden tijdens die weken.

Wie kan zich aanmelden?

Bij Snowminds zijn we er trots op dat we de juiste mensen selecteren voor ons team van ski- en snowboardleraren. Wij staan bekend onder de skischolen om het opleiden van bekwame, energieke en topgemotiveerde leraren. Het belangrijkste voor jou is dat je positief, extravert en avontuurlijk bent, en dat je bereid bent hard te werken om de herinnering van je leven te krijgen als deel van het Snowminds team.

Wat verwachten we van jou?

 • Je voelt je comfortabel bij het skiën op rode pistes
 • Je spreekt vloeiend Engels en het liefst nog een andere taal
 • Je bent positief, verantwoordelijk en professioneel
 • Je hebt een passie voor werken en tijd doorbrengen met kinderen en jeugdgroepen.
 • Je vindt het leuk om les te geven en wordt graag uitgedaagd
 • Je bent 18 jaar of ouder
 • Je mag in Zwitserland werken van gedurende de periode van het seizoen

 

Om je plaats in onze opleiding tot skileraar te reserveren, raden we je aan contact met ons op te nemen of je aanmelding zo snel mogelijk in te dienen. Hierna zullen we een gesprek met je regelen om te beoordelen of je geschikt bent voor de opleiding en de baan. Zo kunnen we ook dieper ingaan op de opleiding tot skileraar en wat het leven als skileraar in Zwitserland inhoudt. Na het gesprek laten we je weten of je een plekje in ons team hebt ontvangen.

Vanwege de grote vraag naar onze opleidingen tot skileraar, werken we op basis van “wie het eerst komt, het eerst maalt” en stellen we maandelijkse deadlines voor aanmelding. Daarom vergroot een vroege aanmelding je kansen om deel uit te maken van ons team en maakt het je droom om skileraar in Zwitserland te worden waar.

 

"Ik heb 5 seizoenen in Les 4 Vallées skigebied gedaan en het was absoluut geweldig. Als je op zoek bent naar geweldig skiën en persoonlijke ontwikkeling in en buiten de sneeuw, zoek dan niet verder en GO!"

- Thijs Kennis, Snowminds skileraar

Belangrijke details over de opleiding

WERKVERWACHTINGEN

Aangezien je rechtstreeks in dienst bent bij de skischool en niet bij Snowminds, bepaalt de skischool zelfstandig de omvang van je werk, je salaris en andere werkgerelateerde voorwaarden. De arbeidsrelatie is dus tussen jou en de skischool en wij kunnen bijvoorbeeld geen minimum aantal werkuren garanderen. In geval van vragen of iets anders zullen we je natuurlijk helpen en bijstaan.

Als pas gecertificeerd skileraar werk je voornamelijk met grote groepen kinderen, soms wel met 10 kinderen. Dit is een behoorlijk uitdagende taak en vereist bepaalde vaardigheden die je tijdens de training zult opdoen. Het werken in deze omgeving zal je vaardigheden bijbrengen die je elders niet kunt leren, zoals klassenmanagement, tijdmanagement en probleemoplossing.

ARBEIDSEISEN

Als net opgeleide skileraar sta je meestal onderaan de “voedselketen” wat betreft werk. Met andere woorden, de meer ervaren instructeurs krijgen de eerste voorkeur, maar hoe meer je je passie en wil om hard te werken toont, hoe beter. We raden je ten zeerste aan om optimaal gebruik te maken van de drukkere piekperiodes in de skischool door je leidinggevenden te laten zien dat je gemotiveerd bent om zoveel mogelijk lessen te geven. De drukste periodes tijdens het hoogseizoen zijn Kerstmis & Nieuwjaar, februari en in sommige skigebieden Pasen. Het is gebruikelijk dat je uren wordt geboekt op basis van je taalvaardigheden, sociale vaardigheden en mensenkennis. Er zijn altijd mogelijkheden om lessen te volgen voordat je je eerste les geeft, wat een geweldige manier kan zijn om je enthousiasme en motivatie aan de skischool te laten zien.

TAAL

Onze skischoolpartner geeft de voorkeur aan skileraren die een beetje Frans en/of Duits spreken en als je een paar basiszinnen kent, kan dat je ervaring ter plaatse enorm verbeteren. Taalvaardigheden kunnen waardevoller zijn als het level van de certificering en sommige skigebieden bieden zelfs een loonsverhoging per uur voor elke extra taal die je spreekt!

Hoe meer je de taal oefent die in het land van bestemming wordt gesproken voor vertrek, hoe beter. Dit zal je integratie bevorderen en over het algemeen voor een betere ervaring zorgen. We raden je aan Duolingo te gebruiken om te oefenen en het beste is om een taalcursus te volgen.

Ons team heeft samen meer dan 25 seizoenen over de hele wereld gewerkt en wij weten als geen ander hoe het is om voor het eerst met een nieuwe taal aan de slag te gaan. Hoewel het in het begin misschien verwarrend lijkt, weten we dat het met een beetje oefening meer dan mogelijk is om het op te pikken. De opleidingen van Snowlingo richten zich, naast de normale taalcursussen, specifiek op wat je nodig hebt als je werkt als ski- of snowboardleraar. Op onze website kun je hier meer over lezen.

LOON

Wat betreft de financiële verwachtingen, laten we duidelijk zijn: je wordt niet rijk van een seizoen als pas gecertificeerde skileraar.

Voor een level 1 skileraar in Verbier moet je rekenen op iets tussen de 15 CHF en 20 CHF per gewerkt uur. Als je een hogere certificering behaalt, kan dit veranderen. Dit salaris kan per skischool verschillen, omdat sommige scholen rekening houden met verschillende zaken zoals talenkennis en leservaring.

We raden altijd aan om minimaal 2000 Zwitserse frank aan zakgeld te hebben, zodat je het meeste uit het seizoen kunt halen. Over het algemeen verschilt dit erg van wat onze leraren tijdens het seizoen verdienen en uitgeven, omdat gewoontes/persoonlijke budgetten zo verschillen.

Soms zijn er mogelijkheden om tijdens de winter extra uren te werken in het resort in andere bergafdelingen, zoals skiwinkels, activiteiten en gastenservice.

ACCOMMODATIE

In Verbier is de eerste maand accommodatie tijdens de opleiding inbegrepen. Je kunt zelf beslissen of je de accommodatie voor de rest van het seizoen door Snowminds wilt laten regelen.

Veel skischolen in Zwitserland hebben geen accommodatie in de arbeidscontracten opgenomen, omdat ze vaak met veel lokaal personeel werken. Daarom werken wij samen met de skischolen om goede en passende huisvesting voor je te regelen. Je verblijft in een gedeelde accommodatie met (meestal) andere Snowminds leraren in een fantastische community.

Accommodatie contract
De huur wordt niet ingehouden op je salaris, maar apart betaald. Omdat de accommodatie voor het hele seizoen is verzekerd, moet je voor vertrek een huisvestingscontract ondertekenen en het volledige bedrag betalen. De huur varieert, maar ligt meestal tussen 800-1200 Zwitserse frank per maand.

Borgsom accommodatie
Er moet een borgsom worden betaald voor eventuele schade, ontbrekende spullen, schoonmaak, wassen van beddengoed, handdoeken en/of andere zaken waar de verhuurder na afloop van het huurcontract aanspraak op kan maken. Het resterende bedrag wordt na het seizoen elektronisch aan je overgemaakt door Snowminds.

WERK VISUM

Werkvergunning

Om tijdens het winterseizoen in Zwitserland te mogen werken en verblijven, moet je een EU- of EFTA-burger zijn. (De EVA bestaat uit IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland). Hoewel Zwitserland geen lid is van de EU, maakt het wel deel uit van de EVA en biedt het dus vrij verkeer aan mensen uit de EU/EVA-landen.

Je moet echter wel een werkvergunning hebben voordat je in Zwitserland bij een skischool aan de slag gaat. Je skischool en je teamleider zullen je helpen en adviseren over de meest geschikte vergunning, die varieert afhankelijk van de hoeveelheid werk per maand.

Je skischool zal je helpen met het betalen van de relevante kosten aan het registratiekantoor.


Verplichte Zwitserse ziektekostenverzekering/ toeristenbelasting

Bij de meeste werkvergunningen in Zwitserland moet je ook betalen voor de verplichte Zwitserse ziektekostenverzekering, die naast de registratiekosten moet worden betaald om te mogen werken.

Als je geen werkvergunning hebt en niet werkt, moet je in Zwitserland een dagelijkse toeristenbelasting betalen. Dit is meestal zo’n 2,50-4,50 CHF per dag, afhankelijk van je accommodatie.

Als je meer wilt weten over werken in Zwitserland als buitenlander, verwijzen we je naar de officiële website van de Zwitserse overheid.

Prijs

Course Icon Level 1 + 2 skileraren opleiding in Verbier

Course Icon Vanaf €6995

Course Icon

Course Icon Verbier, Zwitserland

Course Icon Eind november tot eind april

Course Icon €200 (Eerste aanbetaling)

Meld je aan

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN
×