Word skileraar in Zwitserland

Neem deel aan onze 3 weekse level 1 opleiding en werk als skileraar in Verbier, La Tzoumaz of Crans Montana

Doe mee aan onze snelle 3 weekse level 1 skileraren opleiding in Saas-Fee, Zwitserland.

Doe mee aan onze snelle 3-weekse level 1 skileraren opleiding in Saas-Fee, Zwitserland

We zijn verheugd je te kunnen laten deelnemen aan onze 3 weken durende opleiding tot skileraar in Saas-Fee, Zwitserland. Deze opleiding wordt gevolgd door een fulltime baan als skileraar bij Les Elfes International in Crans Montana, La Tzoumaz of Verbier! Eerst kun je je verheugen op 3 weken training van wereldklasse in Saas-Fee. Saas-Fee is een pittoresk Zwitsers bergdorp met meer dan 14 bergtoppen boven de 4.000 m (!) in een van de meest sneeuwzekere skigebieden van Zwitserland. Nadat je je BASI-skilerarenscertificaat met succes hebt behaald, kun je je nieuwe vaardigheden in de praktijk brengen en geld verdienen als fulltime skileraar bij Les Elfes in een van de 3 beroemde skigebieden waar ze actief zijn.

Zo kun je uitkijken naar een seizoen als skileraar in Zwitserland, omringd door prachtige bergtoppen, eindeloze pistes en opwindende freeride in ongerepte poedervelden. Dit alles terwijl je je snel ontwikkelt in een ambitieuze, leuke en motiverende omgeving, zowel tijdens de opleiding tot skileraar in Saas Fee als als skileraar bij Les Elfes.

 

 

De skileraren opleiding in Saas-Fee, Switzerland

Begin november verlaat je Nederland om deel te nemen aan onze 3 weken durende opleiding tot skileraar in Saas-Fee, Zwitserland. Je verblijft in gedeelde kamers in het gezellige Hotel Jägerhof met je mede Snowminds teamleden en geniet dagelijks van ontbijt en diner. Tijdens de skileraren opleiding in Saas-Fee krijg je les van professionele, Engelssprekende trainers, die je voorbereiden op de internationaal erkende BASI Level 1 certificering.

Tijdens de opleiding tot skileraar in Saas-Fee worden je skitechniek, didactische vaardigheden, taalvaardigheden en nog veel meer verbeterd. We bereiden je ook volledig voor op een baan als skileraar in het komende skiseizoen in Zwitserland. Onze toegewijde opleidingsmanagers organiseren sociale activiteiten en bevorderen het community gevoel, zodat jouw opleiding tot skileraar in Saas-Fee zowel verrijkend als plezierig is!

De opleiding tot skileraar in Saas-Fee is speciaal afgestemd op jouw toekomstige rol als skileraar en is jouw weg naar professioneel succes. Na je opleiding in Saas-Fee regelen wij je vervoer naar de skischool. Hier neem je deel aan de onboarding training, die je klaarstoomt om je reis als skileraar te beginnen in Zwitserland.

 

Het leven als een skileraar in Switzerland

Je zult gaan werken bij de een skischool is Zwitserland. Eén van de mogelijke skischolen is Les Elfes. Les Elfes is opgericht in Verbier in 1987 door Philippe en Nicole Stettler. Het bedrijf organiseert kinder- en jeugdkampen voor scholen en privéklanten van 6 tot 18 jaar uit de hele wereld. Bij Les Elfes bevind je je te midden van een divers milieu van klanten afkomstig uit alle hoeken van de wereld, van Zuid-Amerika en het Midden-Oosten tot Azië. Dit biedt een verrijkende kans om in contact te komen met studenten met verschillende culturele, sociale en religieuze achtergronden.

Vanwege deze internationale omgeving wordt talenkennis zeer gewaardeerd, hoewel Engels de belangrijkste taal blijft. Les Elfes streeft ernaar om nieuwe en spannende programma’s te bieden waar alle deelnemers van kunnen genieten. Het belangrijkste is dat iedereen weggaat met herinneringen die ze voor altijd zullen koesteren met de onderliggende drie belangrijke kenmerken: Veilig, Kwaliteit en Plezier.

Als skileraar bij Les Elfes werk je fulltime als skileraar. Dit zal meestal 6 dagen per week zijn, naast het organiseren van avondactiviteiten en ad-hoc taken met betrekking tot de camps. Over het algemeen moet je je voorbereiden op een spannende rol waarin je een belangrijke rol speelt in het succes van de camps. Je woont samen met je collega’s in een stafaccommodatie en ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen als onderdeel van je werk.

Wat is inbegrepen?

Kortom, we hebben een onvergetelijk seizoen voor je gepland in de legendarische Zwitserse Alpen, met een uitgebreide opleiding en volop werkmogelijkheden als skileraar. Hier zijn de details van wat we voor jou hebben georganiseerd:

 • Een 3 weken durende opleiding tot skileraar in Saas-Fee, Zwitserland
 • Een baan als skileraar in Zwitserland*
 • 3 weken hotelaccommodatie inclusief ontbijt en diner in Hotel Jägerhof, Saas-Fee
 • Georganiseerde seizoenshuisvesting in je skioord (rechtstreeks betaald aan de skischool)**
 • Liftpas voor de 3 weken durende opleiding in Saas-Fee
 • 1/2 prijs op seizoensliftpas naar Crans Montana, La Tzoumaz of Verbier***
 • 10 dagen Engelstalige skitraining voor de opleiding tot skileraar BASI level 1
 • 4 dagen op de BASI level 1 skileraar certificering inclusief alle kosten, materialen en lidmaatschap
 • Vervoer van Saas-Fee naar Verbier
 • Oriëntatie op de skischool inclusief 5 dagen extra skitraining in Verbier
 • Snowminds Teamleider en sociale evenementen tijdens de opleiding en het seizoen
 • Pro-deals at Snowminds Store
 • Fitnessprogramma voor het seizoen
 • Kick-off evenement voor vertrek met teambuilding en meer
 • Begeleiding bij inpakken, verzekering, visum, etc., voor, tijdens en na het seizoen
 • Uitnodiging voor Snowminds Reünie na het winterseizoen
 • 24-uurs noodtelefoon tijdens de opleiding en het seizoen
 • Reisbescherming met Snowminds Geld Terug Garantie

 

Wat is niet inbegrepen?

 • Vervoer van en naar Zwitserland ****
 • Borg en huur voor de volledige seizoensaccommodatie
 • Annuleringsverzekering, reisverzekering en eventuele lokale belastingen, registratie- en/of visumkosten
 • Ski-uitrusting en alles wat hierboven niet is genoemd

 

* Werkgelegenheid is afhankelijk van het slagen voor je sollicitatiegesprek en examens en is gebaseerd op het business niveau en de eisen van de skischool.

** We organiseren seizoensgebonden accommodatie samen met Les Elfes. De prijs voor de accommodatie wordt gecommuniceerd door en betaald aan Les Elfes International.

*** In La Tzoumaz en Verbier kost de liftpas je 400 CHF als je tot 23 jaar oud bent. Er geldt een toeslag van 300 CHF op het liftpas voor mensen van 24 jaar of ouder (voor mensen geboren in 1999 en ouder) en/of een toeslag van 300 CHF voor mensen die zich na 20 november 2023 aanmelden. Les Elfes betaalt de helft van de prijs van je abonnement.

**** We helpen je graag met aanbevelingen voor het boeken van vliegtickets en luchthaventransfers naar je eindbestemming. Neem gerust contact met ons op als je geïnteresseerd bent.

 

Wie kan zich aanmelden?

Bij Snowminds zijn we er trots op dat we de perfecte kandidaten kiezen om ons team van ski- en snowboardleraren te versterken. Wij hebben de reputatie onder skischolen dat we bekwame, energieke en zeer gedreven skileraren opleiden. Als je bij Les Elfes wilt komen werken, is het belangrijk dat je een passie hebt voor het werken met jonge kinderen, hen inspireert om nieuwe ervaringen op te doen en een goede band met hen opbouwt. De basis van het succes van Les Elfes is afhankelijk van het vermogen van de staf om positiviteit, sociale betrokkenheid en enthousiasme te behouden in hun dagelijkse interactie met de studenten.

Om je aan te melden verwachten we dat:

 • Je voelt je comfortabel bij het skiën op rode pistes
 • Je spreekt vloeiend Engels en het liefst nog een andere taal
 • Je bent positief, verantwoordelijk en professioneel
 • Je hebt een passie voor werken en tijd doorbrengen met kinderen en jeugdgroepen.
 • Je vindt het leuk om les te geven en wordt graag uitgedaagd
 • Je bent 18 jaar of ouder
 • Je mag in Zwitserland werken van begin november tot eind april/mei.

Om je plaats in onze opleiding tot skileraar in Verbier te reserveren, raden we je aan contact met ons op te nemen of je aanmelding zo snel mogelijk in te dienen. Hierna zullen we een gesprek met je regelen om te beoordelen of je geschikt bent voor de opleiding en de baan. Zo kunnen we ook dieper ingaan op de opleiding tot skileraar in Saas-Fee en wat het leven als skileraar in Zwitserland inhoudt. Na het gesprek laten we je weten of je een plekje in ons team hebt ontvangen.

Vanwege de grote vraag naar onze 3-weekse opleiding tot skileraar in Saas-Fee, werken we op basis van “wie het eerst komt, het eerst maalt” en stellen we maandelijkse deadlines voor aanmelding. Daarom vergroot een vroege aanmelding je kansen om deel uit te maken van ons team en maakt het je droom om skileraar in Zwitserland te worden waar.

Belangrijke details over de opleiding

WERKVERWACHTINGEN

Aangezien je rechtstreeks in dienst bent bij de skischool en niet bij Snowminds, bepaalt de skischool zelfstandig de omvang van je werk, je salaris en andere werkgerelateerde voorwaarden. Je arbeidsrelatie is dus tussen jou en de skischool en wij kunnen bijvoorbeeld geen minimum aantal werkuren garanderen. In geval van vragen of iets anders zullen we je natuurlijk helpen en bijstaan.

Bij Les Elfes bevind je je te midden van een diverse klanten afkomstig uit alle hoeken van de wereld, van Zuid-Amerika en het Midden-Oosten tot Azië. Dit biedt een verrijkende kans om in contact te komen met leerlingen van verschillende culturele, sociale en religieuze achtergronden, allemaal verenigd op één locatie om te genieten van uitdagende activiteiten in een veilige en plezierige omgeving.

Je kunt verwachten dat je veel zult werken, zowel op als buiten de piste, wat je een geweldige kans biedt om veel te leren en een goede levensstandaard te behouden.

 

ARBEIDSEISEN

Werkvergunning

Om tijdens het winterseizoen in Zwitserland te mogen werken en verblijven, moet je een EU- of EFTA-burger zijn. (De EVA bestaat uit IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland). Hoewel Zwitserland geen lid is van de EU, maakt het wel deel uit van de EVA en biedt het dus vrij verkeer aan mensen uit de EU/EVA-landen.

Je moet echter wel een werkvergunning hebben voordat je in Zwitserland bij een skischool aan de slag gaat. Je skischool en je teamleider zullen je helpen en adviseren over de meest geschikte vergunning, die varieert afhankelijk van de hoeveelheid werk per maand.

Je skischool zal je helpen met het betalen van de relevante kosten aan het registratiekantoor.


Verplichte Zwitserse ziektekostenverzekering/ toeristenbelasting

Bij de meeste werkvergunningen in Zwitserland moet je ook betalen voor de verplichte Zwitserse ziektekostenverzekering, die naast de registratiekosten moet worden betaald om te mogen werken.

Als je geen werkvergunning hebt en niet werkt, moet je in Zwitserland een dagelijkse toeristenbelasting betalen. Dit is meestal zo’n 2,50-4,50 CHF per dag, afhankelijk van je accommodatie.

Als je meer wilt weten over werken in Zwitserland als buitenlander, verwijzen we je naar de officiële website van de Zwitserse overheid.

Prijs

Course Icon Seizoen met 3 weekse skilerarenopleiding

Course Icon Vanaf €5395

Course Icon

Course Icon Zwitserland (opleiding in Saas Fee)

Course Icon November

Course Icon €200 (Eerste aanbetaling)

Meld je aan

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN
×