Skilerarenopleiding in Verbier met ESS

Doe mee met onze 3-weekse level 1 lerarenopleiding en werk een winter in Verbier

Skileraren opleiding in Verbier met ESS

Begin aan een skileraren opleiding in Verbier, Zwitserland, en bevind je midden in het toppunt van skiën op de grote bergen in het grootste skigebied van het land. Verbier, al meer dan tien jaar een consistente gastheer van de Freeride World Tour-finales, heeft een indrukwekkende 410 km aan onderling verbonden pistes die worden onderhouden door 93 skiliften. De combinatie van skiën op wereldklasse, een bruisend dorp en een opwindend nachtleven culmineert in een internationale ambiance die uniek is voor Verbier. Het resort is een favoriete woonplaats voor veel professionele skiërs, een bewijs van zijn aantrekkingskracht.

We zijn verheugd om een ​​3-weekse opleiding skileraar level 1 aan te bieden in samenwerking met de gewaardeerde l’École Suisse de Ski et de Snowboard de Verbier (ESS, ook wel bekend als de lokale Zwitserse skischool!). Als onderdeel van je skileraren opleiding in Verbier, krijg je training van eersteklas trainers, die je voorbereiden op de Swiss Kids Instructor Level 1-certificering (uitgevoerd in het Engels). Na succesvolle afronding draag je met trots het iconische rood-witte uniform, klaar om je nieuwe vaardigheden op de hellingen te delen. Voila!

De skileraren opleiding en het seizoen in Verbier

Vanaf eind november neem je deel aan onze uitgebreide 3-weekse skileraren opleiding in Verbier. Deze opleiding is speciaal ontworpen om je bekend te maken voor je rol als leraar bij de plaatselijke ESS-skischool. De training wordt zowel in het Frans als in het Engels gegeven, zodat je optimaal voorbereid bent op een seizoen in de Franstalige Zwitserse Alpen.

Samen met een groep andere gemotiveerde Snowminders arriveer je eind november, zul je verblijven in je seizoensaccommodatie, ontvang je je seizoenskipas en begin je met trainen om voor Kerst je Level 1-certificering te behalen. Hierdoor kun je meeschaduwen en/of werken tijdens de drukke kerst- en nieuwjaarsvakantieperiodes. De opleiding biedt een unieke kans om de Swiss Kids Instructor Level 1 skileraren certificering te behalen en om je Franse taalvaardigheid aanzienlijk te verbeteren terwijl je gedurende een volledig seizoen in Verbier in een Zwitserse skischool werkt.

Kortom, we hebben je seizoen in de legendarische 4 Vallees gesorteerd en bieden alles van training, schaduwen en werkmogelijkheden. Je krijgt de kans om lid te worden van de unieke ESS-gemeenschap en elk deel van het resort te verkennen tot het einde van het seizoen in april!

Het leven van de skileraar in Verbier

Beginnen met een skileraren opleiding in Verbier, Zwitserland, is meer dan een reis door de professionele wereld van skiën – het is een avontuur in een seizoen van ontdekking, leren en onvergetelijke ervaringen. Verbier, gelegen in het grootste skigebied van Zwitserland, is een combinatie van culturen en staat bekend om het skiën van wereldklasse en de bruisende sociale scene, waardoor het de perfecte locatie is voor skiliefhebbers om te werken, spelen en leren.

De l’École Suisse de Ski et de Snowboard de Verbier (ESS) is je professionele thuis voor het seizoen. De skischool heeft een rijke traditie en stelt hoge eisen aan haar skileraren, maar het is niet allemaal hard werken; de skischool staat bekend om zijn kameraadschap en ondersteunende omgeving. Als je je vaardigheden op de piste niet aan het verbeteren bent, zijn er tal van mogelijkheden om te ontspannen en te socializen met je collega’s en nieuwe vrienden, waardoor levenslange herinneringen ontstaan.

Tegen de tijd dat april aanbreekt, heb je je skilerarenopleiding in Verbier voltooid en waardevolle levenservaringen opgedaan en contacten gelegd die het skiseizoen overstijgen. Met de Swiss Kids Instructor Level 1-certificering op zak, verlaat je Verbier met enorme kansen om je carrière als skileraar voort te zetten in andere spannende gebieden. Een seizoen doorbrengen in Verbier gaat in wezen over het omarmen van de volledige alpine levensstijl. Het gaat om het ontwikkelen van je vaardigheden en het verbreden van je horizon. Het gaat over de sensatie van het afdalen van de hellingen overdag en de kameraadschap rond een warm vuur ‘s nachts. Het is de perfecte plek om je toekomst vorm te geven!

Wat is inbegrepen voor de skileraren opleiding in Verbier?

Kortom, we hebben een episch seizoen in de iconische 4 Vallees voor je gepland, met uitgebreide training, schaduwen en voldoende werkmogelijkheden. Hier zijn de details van wat er is inbegrepen:

 • Een 3 weekse skileraren opleiding in Verbier inclusief een baan als skileraar bij ESS
 • 5 maanden gedeelde accommodatie in Le Chable of Verbier, inclusief de eerste maand*
 • Seizoens skipas voor Verbier, een deel van de 4 valleien**
 • 8 dagen Engelse/Franse skitraining als voorbereiding op de opleiding voor Swiss Snowsports Kids Instructor (Level 1)
 • 5 dagen op de Engelstalige Swiss Snowsports Kids Instructor-opleiding inclusief alle kosten, materialen en lidmaatschap
 • Een baan als skileraar bij de plaatselijke Zwitserse skischool, l’École Suisse de Ski et de Snowboard de Verbier (ESS)***
 • Skischooloriëntatie, je voorbereiden op het leven als skileraar
 • Snowminds Team leader en sociale evenementen tijdens de opleiding en het seizoen
 • 4 dagen taaltraining Frans in Verbier
 • Pro-deals bij de Snowminds Store
 • Fitness programma ter voorbereiding van het seizoen
 • Kick-off event voorafgaand aan vertrek met teambuilding etc.
 • Hulp met bij inpakken, verzekeringen, visa etc., voor, tijdens en na het seizoen
 • Uitnodiging voor de Snowminds Reunie na het winterseizoen
 • 24-uurs noodtelefoon tijdens de opleiding en het seizoen
 • Reisbescherming met de geld-terug-garantie van Snowminds

 

Wat is niet inbegrepen?

 • Vervoer van en naar Verbier, Zwitserland****
 • Borg en huur voor de volledige seizoensaccommodatie (betaald 1 maand voor vertrek)*
 • Annuleringsverzekering, reisverzekering, eventuele visumkosten en lokale heffingen en belastingen
 • Materiaal, maaltijden en al het andere dat hierboven niet is genoemd

 

*Snowminds biedt geregeld accommodatie voor het hele seizoen, zodat je de moeite van het zelf zoeken kunt vermijden en de kans krijgt om samen te wonen met andere Snowminders. De eerste maand is inbegrepen in het cursuspakket, en in de meeste gevallen wordt van je gevraagd om de huur voor de rest van het seizoen te betalen voor vertrek. De prijs voor accommodatie ligt meestal tussen 800-1200 CHF per maand. Als je geïnteresseerd bent in het boeken van je eigen accommodatie voor het hele winterseizoen, neem dan contact met ons op voor een gereduceerde cursusprijs.

** Er geldt een toeslag van 300 CHF op het liftpas voor mensen van 24 jaar of ouder (voor mensen geboren in 1999 en ouder) en/of een toeslag van 300 CHF voor mensen die zich na 20 november 2023 aanmelden.

***Tewerkstelling bij ESS hangt af van het succesvol slagen voor je sollicitatiegesprekken en examens, en je prestaties tijdens de training, professionaliteit en Franse taalvaardigheid.

**** Wij helpen je graag met aanbevelingen voor het boeken van vervoer naar Verbier. Twijfel niet om contact met ons op te nemen als je geïnteresseerd bent.

Seizoensoverzicht

Je 3-weekse Level 1 skileraren opleiding in Verbier is perfect ontworpen voor diegenen die een tussenjaar, loopbaanonderbreking of verandering van leven willen nemen, maar ook voor diegenen die de kans willen krijgen om zich te ontwikkelen als skileraar in Verbier en de 4 Vallées in de Zwitserse Alpen.

Hieronder vindt je een overzicht van ons opleidingsprogramma voor skileraren bij ESS in Verbier:

 • 23.11.2023: Aankomst in Verbier met welkomstbijeenkomst en welkomstdiner
 • 24.11: Oriëntatie in Verbier
 • 25.-26.11: Training met ESS Verbier (in het Frans en Engels)
 • 27.11 – 1.12: Indoor taal training Frans
 • 2.12-3.12: Vrije dagen
 • 4.12-9.12: Training met ESS Verbier (in het Frans en Engels)
 • 10.12: Vrije dag
 • 11.12-15.12: Swiss Snowsports Kids Instructor opleiding in het Engels
 • 16.12 tot eind April: werk/schaduwen/trainings mogelijkheden bij de skischool

 

Het programma is bij benadering en kan wijzigen. De exacte planning wordt gemaakt in overeenstemming met de weersomstandigheden in die weken.

Aanmeldings vereisten

Bij Snowminds zijn we er trots op dat we mensen met de juiste mix van vaardigheden en spirit rekruteren om ons team van ski- en snowboardleraren te versterken. De sleutel om toegelaten te worden is een positieve houding, een extraverte persoonlijkheid, een gevoel van avontuur en de bereidheid om extra inspanningen te leveren. Met deze kwaliteiten ben je klaar om onvergetelijke herinneringen te creëren als onderdeel van de Snowminds-familie.

 

Om je aan te melden voor deze ervaring moet je:

 • Comfortabel om parallel te skiën op rode pistes
 • Vloeiend Engels spreken en ervaring met de Franse taal hebben*
 • Een passie hebben om met kinderen en tieners te werken
 • Positief, verantwoordelijk en professioneel zijn
 • Lesgeven leuk vinden en ervan houden om uitgedaagd te worden
 • 18 jaar of ouder zijn
 • Kom in aanmerking om Zwitserland binnen te komen en bereid zijn om van eind november tot eind april te werken

 

Neem contact met ons op of meld je zo snel mogelijk aan om je plaats bij onze skileraren opleiding in Verbier veilig te stellen. Vervolgens bellen we je en plannen we een intakegesprek om te beoordelen of je geschikt bent voor de opleiding, wat ons de gelegenheid geeft om de details over de Verbier-opleiding en het leven als skileraar in Zwitserland verder te bespreken. Na het intakegesprek laten we weten of je een positie in ons gewaardeerde team hebt bemachtigd.

Gezien de populariteit van onze skileraren opleiding in Verbier, hanteren we een “wie het eerst komt, het eerst maalt” benadering met een periodieke aanmeldingsdeadline per maand. Dus hoe eerder je je aanmeldt, hoe groter de kans dat je bij ons team kan aansluiten en Verbier als je droombestemming hebt.

*Om je Franse taalvaardigheid voor vertrek van de opleiding te verbeteren, raden we onze online, op maat gemaakte Frans cursus ten zeerste aan, die je stap voor stap voorbereidt op een seizoen als skileraar in de Zwitserse Alpen, ongeacht op welk niveau je momenteel bent.

"Mijn plezier in het skiën kunnen doorgeven aan anderen is absoluut het beste deel van leraar zijn. Het leervermogen van kinderen is inspirerend en het zijn absoluut mijn favoriete lessen!"

- Miriam, Snowminds leraar

Belangrijke details over de opleiding

WERKVERWACHTINGEN

Als je toekomstige werkgever legt de skischool, en niet Snowmins, onafhankelijk je werkschema, vergoeding en andere arbeidsvoorwaarden vast. Daardoor is je arbeidsrelatie rechtstreeks met de skischool en kunnen we geen specifieke voorwaarden garanderen, zoals een minimum aantal werkuren. Mocht je desondanks vragen of opmerkingen hebben, dan staan ​​wij altijd voor je klaar.

Als beginnend skileraar is je primaire verantwoordelijkheid het begeleiden van grote groepen kinderen, soms wel tien. Deze rol kan uitdagend zijn en vereist specifieke vaardigheden die je tijdens je opleiding zult opdoen. Door in deze setting te werken, krijg je unieke vaardigheden, zoals klassen- en tijdmanagement en het oplossen van problemen.

ESS Verbier verwacht dat je een basiskennis van het Frans meeneemt naar de opleiding. Om dit te vergroten, heeft de skileraren opleiding in Verbier vijf dagen Franse taaltraining. We raden ook onze Snowminds online Frans cursus voor vertrek ten zeerste aan.

WERK VEREISTEN

Onze skischoolpartner geeft de voorkeur aan kandidaten voor skileraren die voor aankomst een beetje Frans spreken, en een beetje Frans verstaan kan je lokale ervaring aanzienlijk verbeteren. Taalvaardigheid kan waardevoller zijn als het certificeringsniveau en sommige resorts bieden zelfs een uurloonsverhoging voor elke extra taal die je spreekt!

Hoe meer je voor vertrek de taal oefent die in het land van bestemming wordt gesproken, hoe beter. Dit zal je integratie verbeteren en je in het algemeen een betere ervaring bieden. We raden aan om Duolingo te gebruiken om te oefenen en idealiter raden we aan om een ​​taalcursus te volgen.

Ons team heeft gezamenlijk meer dan 25 seizoenen over de hele wereld gedaan en wij weten als geen ander hoe het is om voor het eerst met een nieuwe taal aan de slag te gaan. Hoewel het in het begin misschien verwarrend lijkt, weten we dat het meer dan mogelijk is om het op te pikken met een beetje oefening. Anders dan de normale taalcursussen, richten de Snowlingo-cursussen zich specifiek op wat je eigenlijk nodig hebt als ski- of snowboardleraar. Op onze website lees je er meer over onze Snowminds Franse taalcursus

Salaris

Wat betreft de financiële verwachtingen, zullen we duidelijk zijn: als skileraar word je niet rijk, maar het salaris wordt niet veel beter dan in Zwitserland!

Met de Swiss Snowsports Kids Instructor-certificering in handen, zou je moeten verwachten ongeveer 27 CHF per uur te verdienen bij ESS. Als je een hogere certificering behaalt, wordt dit beter.

Aangezien het werkvolume kan fluctueren, raden we aan om minimaal 2000 CHF in reserve te hebben om ten volle van je seizoen te genieten. De inkomsten en uitgaven van onze leraren verschillen aanzienlijk vanwege hun uiteenlopende bestedingspatroon en persoonlijke budgetten.

Bovendien zijn er tijdens het winterseizoen af ​​en toe kansen om je werkuren binnen het gebied te vergroten. Deze kansen kunnen zich voordoen in verschillende bergdepartementen, zoals skiwinkels, recreatieve activiteiten en gastenservice.

ACCOMMODATIE

In Verbier hebben we seizoenshuisvesting georganiseerd, waar je met anderen van de 3-weekse skileraaropleiding komt te wonen. Houd er rekening mee dat we de eerste maand accommodatie in de pakketprijs zit inbegrepen en dat je de rest van het seizoen accommodatie 1 maand voor vertrek volledig moet betalen. In Verbier varieert de accommodatie doorgaans van 800-1200 CHF per maand + een borg.

Veel skischolen in Zwitserland nemen geen accommodatie op in de arbeidscontracten, omdat ze vaak met veel lokaal personeel werken. Daarom werken we samen met lokale huisvestingspartners om goede en passende seizoenshuisvesting voor je te regelen. Je verblijft in een gedeelde accommodatie met (meestal) andere Snowminds-leraren in Verbier of Le Chable, dat slechts een gondelritje verwijderd is.

Voor vertrek krijg je de locatie van de seizoensaccommodatie en een contract, waar wij graag willen vragen aan je om deze door te lezen en te ondertekenen. Houd er ook rekening mee dat er een borg moet worden betaald om mogelijke schade, ontbrekende items, schoonmaak, wassen van beddengoed, handdoeken en/of iets anders waarop de verhuurder aanspraak kan maken na de huurovereenkomst te dekken. Het resterende bedrag wordt na afloop van het seizoen door Snowminds naar je teruggestort.

WERK VISUM

Om tijdens het winterseizoen in Zwitserland te verblijven en te werken, moet je een EU- of EVA-burger zijn. (EVA die bestaat uit IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland). Hoewel Zwitserland geen lid is van de EU, maakt het deel uit van de EFTA en verleent het dus bewegingsvrijheid aan mensen uit EU/EFTA-landen.

Toch moet je in Zwitserland een werkvergunning hebben voordat je bij een skischool gaat werken. Je skischool en je teamleader zullen je helpen en adviseren over de meest geschikte vergunning, die varieert afhankelijk van de hoeveelheid werk per maand.

Je skischool zal je helpen met het betalen van de relevante kosten aan het registratiekantoor.

Verplichte Zwitserse ziektekostenverzekering / toeristenbelasting
De meeste werkvergunningen in Zwitserland vereisen dat je ook betaalt voor de verplichte Zwitserse ziektekostenverzekering die naast de registratiekosten moet worden betaald om in aanmerking te komen om te werken.

Als je geen werkvergunning hebt en niet werkt, moet je in Zwitserland in plaats daarvan dagelijkse toeristenbelasting betalen. Dit is meestal rond de 2,50-4,50 CHF per dag, afhankelijk van je accommodatie.

Als je meer wilt lezen over werken in Zwitserland als buitenlander, verwijzen we je naar de officiële website van de Zwitserse overheid.

Prijs

Course Icon 3 weekse skileraren opleiding in Verbier met ESS

Course Icon vanaf €5395

Course Icon

Course Icon Verbier, Switzerland

Course Icon Eind November tot eind April

Course Icon €200 (Eerste aanbetaling)

Meld je aan

Gratis online informatiebijeenkomst

Luister naar onze experts die vertellen over het leven als skileraar

MELD JE AAN
×